5 Şubat 2012

Antakya'dan öğrenilen bir lezzet ZAHTER...

Yemyeşil hali böyle gözüken salatası ayrı güzel kahvaltılık toz hali ayrı güzel bir kekik cinsi zahter.
Benim kendisiyle tanışmam buna benzer bir salatada oldu ama nasıl sevdim nefis bir tat..soğan ,nane ,maydanoz ve zahter ,közlenmiş kırmızı biberde eklenip nar ekşisi ile taçlandırılıp kırma zeytinle servis edilirde ben bayılmazmıyım.Zahter tabiki bu mevsimde yetişmiyor bahar ve yaz aylarında var ama saplarından ayrılan zahter sadece zeytinyağı ile kavanozlara konulup  saklanıyor.Ben dönerken kurutulmuş olanını aldım öğrendiğime göre onuda  sıcak suda bir saat tutup yumuşatıyoruz ve sonra tuzla biraz ovup acılığını alıp tekrar yıkayıp salatasını aynen yapabiliyoruz.Henüz denenmedi lezzet açısından fark varsa anlatırım size.
Bu gördüğünüzde kahvaltılık zahter.İçinde neler var derseniz:Esas maddesi kavun karpuz çekirdeği ,menengiç ,kuzbara(kişniş) sumak ama bunlardan başka haşlanmış Kavrulmuş Buğday,
,Kekik Zahter(Kavrulup çekilmeli)
Mayana (Rezene)
Kimyon
Susam(Kavrulmuş Esmer Susam)
Biber
TuzKarabiber
Kırmızı biber
  bir tabağa zeyinyağını diğerine de zahter karışımını koyup önce zeytinyağına sonra zahtere batırıp kahvaltıda afiyetle yiyoruz .Merak edenler için söylüyorum hazır paket halindede satılıyor ya da internetten ev yapımı zahter siparişide verebilirsiniz eğer ikinci yolu deneyecekseniz yanında mutlaka defne sabunu ama doğal eciş bücüş şekilsiz olanlarından, şoklanmış künefeden ve nar ekşisinden mutlaka isteyin ben bunlar için iletişim tellerini alarak geldim:))) amaannn bide verdiğim kiloları alarak:))yazarken bile ağzım sulanıyor anlayın iştah durumunu:)
 

Mavişim 9 yaşına girdi....

''Hayatta var olduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için var olacak şeyler....'' sen mutluluğu düşlemeye devam et annem.....