23 Ekim 2012

GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPATMAYASI GELİYOR İNSANIN

Aklından Bir Sayı Tut 'dan sonra neredeyse aynı tatda olan kurgusu güzel, hep şaşırtan , nereden neyin geleceğini pek kestiremediğiniz ve dedektif Gurney in aklıyla ilerleyen heyecanla okuduğum gerilip meraklandığım bir kitap.Baktımda uzun  cümlelerde kurdurtuyor insana;)Ben sevdim tavsiye ederim...Bayrama yanıma Ece Temelkuran' ın ''Muz Seslerini'' alıp gideceğim onu da çok merak ediyorum şu rastladığım bölüm bile neden okumam gerektiğini anlatır gibi....

 -dikkat et! dikkat et!-
millet birbirini öldürürken, allahın belası oyuncak her şeyden daha kıymetli gibi görünür. bu yüzden sevmem kıymetli oyuncakları. çocukları kıymetsizleştirmekle kalmaz, bütün aileye de sanki -başka dertleri yokmuş gibi- kadersizliklerini hatırlatan bir bildiri okur bu oyuncaklar..bana sorarsan, çocuğu bu ayı öldürdü. bu plastik ayının -bir keresinde kliniğin önündeki taş zemine oturup göstermişti bana- ayakları kısacıktı. yok gibi. tıpkı çocuğunki gibi..çocuk gömleğinin içinde taşıyordu ayıyı ve elleriyle yürüdüğü için plastik ayıyı ellemeden önce avuçlarını üstüne siliyordu. ayı yüzündeki sırıtmayla çalışmaya başladığında, çocuk yarım gövdesini yana yatırıp, yanağını eline dayayıp izlemeye başladı. ben de yanına yattım. bacaklarım utanç verici uzunluktaydı. çocuk epey sonra, korkunç bir rüya görmüş gibi, belerterek gözlerini baktı:
"pilleri bitince?.."

filipinam, tatlı kıblem, çocuğa o anda bacakları yerine bir kutu pil verseler..alırdı.
sanırım bacaklarını kaybettiğinde içine kaçan bir yetişkin, ona pil meselesini "halledebileceklerini" söyledi.

sonra dedi ki "ben.." düzeltti -biz hiç gidemeyeceğiz değil mi hispanyaya?-. "


Buda bir başkası....
 doktor hamza : annen gazlı bezlere güldü ve ben güzel bir şey bulduğu anda onu kaybedeceği günü düşünmeye başlayan her ortadoğulu gibi korktum. biz filipina, çok güldüğümüzde daha gülerken yakında ağlayacağımızı düşünüp suratını asan insanlarız.

BAYKUŞ BAYMASIN SİZİ DAHA ÇOK VERSİYONUNU YAPACAĞIZ

Ankara'ya ailemin yanına gitmeye karar verince yoğunlaşan günlerim tatlı bir telaş içinde geçip gidiyor şaka maka derken bayram geldi çattı bana hayırlı yolculuklar dileyin ben de sizi gülümseyen bir anınızda yanacıklarınızdan öpüp bayramlaşayım olur mu?:))