19 Ocak 2013

İncir ,kayısı ve üzüm harçlı pasta...kanepeler...

Hazır pasta tabanı anne yapımı erik reçelli sütle bolca ıslatılır,
Evde ne varsa  incir, kayısı ,üzüm ve tatlı kayısı çekirdeği vardı hepsi ılık suda biraz yumuşatıp minik minik doğranır(kayısı çekirdeği hariç),
Bir tatlı kaşığı tarçın ve bir yemek kaşığı toz şekerle tavada şeker eriyinceye kadar tutulur,
2,5 Sb süt,1 kahve fincanı un,1,5 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya ve 1yemek kaşığı hindistan cevizi karıştırılarak pişirilir muhallebi kıvamına gelince kapatılır ılıması beklenir,
Ayrı bir kapta toz krem şanti çırpılıp dolapta bekletilir,
Sırasıyla pasta tabanının yarısına önce tarçınlı karışım sürülür üzerine hindistan cevizli krema dökülür üstüne ıslatılmış kekin ikinci yarısı konur ve krem şanti ile üzeri kapatılır zevkinize göre süslenir.

Şefin tavsiyesi; pastayı küçük dilimlemeyin mutlaka ikinci dilim isteniyor çikolatalı tatlardan sıkılanlara alternatif niteliğinde...Ayrıca minik kanepeler ve şarapla (vişne şarabının tadı damağımızda kaldı) ikramınızı şenlendirebilirsiniz...
Şefin dileği;kızlarla arada şarap partisi yapmak ruha ve bedene iyi geldiğinden hiç bitmesin....