8 Eylül 2010

yaz bitti ama yemeni fularlar hep moda kalacak...



Her yerde tahta boncuklarla yapılmış desenli yemenilerden yapılmış fularlar satılıyor.Ama illa biz yapalım değişik olsun özel olsun derseniz bizim gibi inanın süper şeyler çıkıyor ortaya üstelikte uygun fiyata.Piyasada 5 tl ye satılan fularların yemenisini pazardan 1 tl ye naylon iplerinide 50 krş tan alıyorsunuz ve hünerinizi sergiliyorsunuz.Bu gördüğünüz beyaz bir başka fulardan arta kalan 2 üçgen parçadan birinin değerlendirilmesi ile yapıldı. Aslında asıl parça bu değil ama bunlarda değerlendirildi.Atmasın diye kenarları tığla kıvrıldı ikinci ve üçüncü sıra için örümcek yapıldı bir sıra tüm üçgene ve son sırada ipe mavi boncuklar geçirilip boncuklu örümcekler yapılarak bitirildi.
Asıl fularların nasıl kesildiğini ve değişik oyalarını ancak bayramdan sonra gösterebilecegim sizlere malum bayram telaşı yolculuk zamanı..sadece mavişin resmini paylaşıyorum şimdilik.... hepinize iyi bayramlar dilerim...


4 yorum:

  1. Yemeni kenarı işlemek güzel de, o kenarlarını kıvırmaktan nefret ediyorum:) Ben de örtü olarak kullanıyorum genelde süsleyip:))

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız kıvırma işinde ben de annemden ve arkadaşımdan zaman zaman yardım alarak biraz hızlandırdım cidden uzun sürüyor:)

    YanıtlaSil
  3. nasıl yapıldığını çok aradım ve en sonunda sizi buldum...yaşasınnn...okadar güzel herşeyi anlatmış ve paylaşmışsın ki cuk oturdu bukadar olur.eline yüreğine sağlık çok teşekkürler...süper açıklamışsın süpersinnn..o gülen yüzün hiç solmasınn....sağolasınnnn
    ismim sultan.

    YanıtlaSil
  4. açıklamaların işe yaramasına çok sevindim sultan..ben de sana iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Bu konuda sen neler düşünüyorsun?Eğer blogger değilsen ''anonim''şeçeneğini tıkla ne düşünüyorsan yaz lütfen..