28 Nisan 2012

google da ara enginar dolması nasıl ola:)

On parmağında on marifet bide ekstra cesareti olan bir kadın gibi yeter dışarıdan yediğim enginar dolmaları deyip açtım pc yi önceden ne olsa arar annemize sorardık ölçüsünü ıvırını zıvırını artık google amcaya soruyoruz sordum tabiki aldım en aklıma yatan tarifi yaptım valla süper oldu.Ama başka püf noktaları kullananlar farklı usül uygulayanlar varsa fikirlere açığım söyleyin yeter.Ön hazırlık olarak ben görüldüğü üzere beş tanecik enginara bir kilocuk bezelye ayıklayıp havuç ve patatesle haşladım ama olsun sizin aklınız başınıza erken gelir belki kalanını saklar sonra yemek yaparsınız:)Enginarları pazardan temizlenmiş alınca işin % 50 si bitmiş oluyor zaten.Soğanı yarım çaybardağı zeytinyağında kavurup haşlanmış bezelye,havuç ve patatesi üzerine ekleyip şöyle bir karıştırıp harmanlıyoruz.Baharat isterseniz atıyorsunuz zevkinize göre sonra enginarları yayvan bir kaba alıp bu harçla içini tepeleme dolduruyorsunuz.Ayrı bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağı ,bir çay kaşığı şeker ve istenilen miktarda tuzu karıştırıp üzerlerinden gezdirerek döküp(ben yarım su bardağı su da ekledim gözüme az gibi geldi)kısık ateşte pişiriyorsunuz enginarlar yumuşadığında afiyetle yiyorsunuz.

Cabbar şef Fatoş derki ;İşlem basamağı kısaltmak isterseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz size kalmış:))birde yeşil kabuklarıyla yapılan enginar dolması vardır ki o benim en sevdiğim ve zahmetine rağmen vazgeçilmezimdir biline...

2 yorum:

  1. Hep çok şey bilen on parmağında yirmi marifet olan nerden birşeyler öğrenebilirim diyebilen karınca misali çalışkan bir öğretmen olunca enginar dolması ne ki...:)) saygılar öğretmenim...(MERYEM)

    YanıtlaSil
  2. varol güzel meleğim...kocaman öpüyorum kara gözlerinden:)

    YanıtlaSil

Bu konuda sen neler düşünüyorsun?Eğer blogger değilsen ''anonim''şeçeneğini tıkla ne düşünüyorsan yaz lütfen..