16 Ocak 2011

Bulgurlu börek ya da yalancı içliköfte...

Tüm okul arkadaşlarım bende misafirdiler bugün.Menüye ikinci kez yaptığım ve bugünde çok begenilen bulgurlu börek tarifini almıştım.Ben pek tarif vermiyorum blogumda ama denemeyenler için tarifini vermek istedim.Bu börek aynı zamanda içli köfte tadında olduğu için yemek olarakta düşünebilirsiniz.Tarif basit ben kalabalık bir gruba yaptığım için daha fazla ölçü kullandım ama asıl ölçü şöyle;4oo gr kıyma, incecik doğranmış 2 adet soğanla sıvı yağda kavrulur.Kavrulduğunda 1 çay bardağı ince köftelik bulgur (önceden ayıklanmış) ocak kapatılarak içine boşaltılır ve üzerine 1 çay bardağı sıcak su eklenerek baharatları(pul biber,karabiber,tuz, kimyon) eklenerek karıştırılıp ağzı kapatılır.10 dakika demlenen harcın içine 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek soğumaya bırakılır.Gelelim yufkaların harcına o da bildiğiniz biraz süt, 1 yumurta ve az sıvıyağdan oluşan harç.iki yufkanın arası bu harçla ıslatılır ben 12 parçaya bölüyorum genelde istediğiniz sayıda kesilir ve siğara böreği sarar gibi ama birazcık daha sıkı sarılıp önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulanıp az yağlanmış tepside üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve mümkünse sıcak servis yapılır soğuduğunda aynı lezzeti yakalayamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konuda sen neler düşünüyorsun?Eğer blogger değilsen ''anonim''şeçeneğini tıkla ne düşünüyorsan yaz lütfen..